Almeerse vrouw met truc beroofd

Een Almeerse vrouw van 72 jaar is bestolen van 16.000 euro. Ze werd urenlang aan de telefoon gehouden door een zogenaamde medewerker van de Rabobank en gaf in goed vertrouwen haar iPad en haar pinpas af.

Met haar pas wordt in Almere gepind en er zijn aankopen gedaan in een schoenenwinkel in Amsterdam.

De vrouw uit de Molenbuurt in Buiten werd in augustus anoniem gebeld door iemand die zich voordeed als een medewerker van de Rabobank. Aan de vrouw wordt verteld dat er een virus op haar bankpas en op haar iPad zit.

Ze mag daarom beslist niet ophangen en niemand bellen of appen, zegt de zogenaamde medewerker van de bank. Het slachtoffer krijgt te horen dat er iemand langskomt om haar bankpas en iPad op te halen. Rond 15.00 uur staat er een jongen voor de deur.

Kort daarna wordt het slachtoffer teruggebeld. Er wordt haar verteld dat de bank bezig is met het installeren van een nieuwe chip op de iPad en dat dit enige tijd gaat duren.

In totaal wordt de vrouw vierenhalf uur aan de telefoon gehouden. In totaal is de vrouw hierna 16.000 euro armer.

Geschreven door