Almere City moet meerdere erkennen in Volendam.

Almere City FC heeft vrijdagavond koploper Volendam niet kunnen verslaan. De Almeerders kwamen de eerste helft wel op voorsprong maar uiteindelijk was koploper FC Volendam met 2-3 te sterk. 

In de eerste helft kreeg Almere City al snel een domper te verwerken: centrale verdediger Ramon Leeuwin moest na 10 minuten het veld verlaten met een knieblessure. Noodgedwongen dus wisselen voor de ploeg van Bakens. Later zag FC Volendam een goal van Mühren afgekeurd worden vanwege buitenspel.  Na ongeveer een half uur spelen kwam Almere City verrassend op voorsprong, Lance Duijvestijn profiteerde van slecht verdedigen bij Volendam: 1-0. Hierna nog kansen op de gelijkmaker voor de gasten maar die viel niet.

Gelijkmaker.

In de 2e helft kon de thuisploeg die voorsprong niet vasthouden. Tien minuten na rust kwam FC Volendam op gelijke hoogte door Robert Mühren, die een voorzet van Van Mieghem goed afrondde: 1-1. Daarna nog meer kansen voor Volendam maar geen goals.Het bleek uitstel van executie want na 67 minuten kwamen de gasten alsnog op voorsprong via Chikh: 1-2. Invaller El Kadira maakte vervolgens een kwartier voor tijd de 1-3 en leek het duel beslist. Toch werd het in de slotfase weer spannend toen Lance Duijvestijn in de 79e minuut via de paal de 2-3 binnen schoot. Almere City wisselde nog, maar kon de gelijkmaker niet meer produceren en verloor men weer eens op eigen grond.

Geschreven door