Valse start City FC tegen Jong AZ: 2-1

Almere City FC heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen teleurstellend verloren. Op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer was Jong AZ verrassend met 2-1 te sterk voor de ploeg van de debuterende nieuwe trainer Gertjan Verbeek.

Halverwege de eerste helft kwam Almere City op voorsprong: een prima voorzet van linksback Lesquoy werd ingekopt door Lance Duijvestijn, die zijn inzet via AZ verdediger Peer Koopmeiners in de goal zag rollen: 0-1. Nog voor rust kregen de Almeerders via diezelfde Lance Duijvestijn twee goede kansen op de 0-2, maar tot twee keer toe lag Jong AZ keeper Reus in de weg.

In de tweede helft kwam Ilias Alhaft bij Almere in de ploeg voor Ahannach. De Almeerders konden de goede lijn uit de eerste helft niet doortrekken. Almere City kwam in eerste instantie nog goed weg na een verkeerde terugspeelbal van Lesquoy. Het spel werd echter slordiger en AZ kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte door Margaret, die een voorzet van Koopmeiners afrondde. Het werd nog erger voor Almere: tien minuten voor tijd wist Barasi op aangeven van De Jong de winnende binnen te koppen. Almere kwam die klap niet meer te boven.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door