Caroline in ‘t Veld in De Wegwijzer live te volgen op Omroep Almere

Zaterdagmiddag vanaf 14.45 schakelt onze live video stream over naar de Wedwijzer voor een live concert van de Almeerse singer-songwriter Caroline in t Veld op met haar band, met als speciale gast violist Igor Ruhadze. Om 15.00 uur vangt het concert aan.

Om haar bij de Vrienden te introduceren, een kort interview:

Wie is Caroline in t Veld?

Ik ben een Almeerse kleinkunstenaar en schrijf met mijn band Nederlandstalig werk in opdracht en in eigen beheer voor mijn label InnerCircle records. We voelen ons prettig bij jazz en wereldmuziek en verbinden ons werk graag aan dat van andere makers.

Wat mag het publiek op 11 december verwachten?

Tijdens dat concert spelen we samen met klassiek violist Igor Ruhadze. We hebben stukken van ons laatste album samen met hem gearrangeerd tot een echte “mix van twee werelden”. We laten horen hoe klassiek en jazz/wereldmuziek elkaar kunnen vinden in Almere. Het wordt een sfeervol concert van een uur, passend bij een voor iedereen nogal bewogen decembermaand. Het concert wordt zowel (met 1.5 meter en coronapas) toegankelijk voor publiek als uitgezonden op livestream. Op die manier willen we iedereen toegang geven. Kijken via livestream kan via NPKA, NPKA youtube en In’t Veld youtube, maar de livestream is ook te volgen via Omroep Almere

Je bent kleinkunstenaar maar klassieke muziek is jou niet vreemd. In hoeverre heeft klassieke muziek jouw wijze van musiceren beïnvloed?

Je kunt niet met een klassiek violist (Igor Ruhadze) samenwerken als je niets van klassieke muziek weet. Je moet elkaar wel kunnen verstaan. Ik heb een klassieke accordeonopleiding gevolgd en werkte in het verleden al vaker met klassieke musici, zoals celliste Maya Fridman en bassist Ahmad Hani. In praktijk is het verschil tussen klassieke musici en de pop/jazzmuziekwereld niet zo groot als het lijkt. Het verschil zit vooral in de marketing en de “wereldjes van ons kent ons”. Wij breken daar graag van los, zo ontstaan de mooiste dingen. Samenwerken met Ruhadze is een geweldig avontuur. Tijdens de repetitie schrijft Igor zijn eigen partijen in de arrangementen die wij al hebben. Ze komen uit de muziek naar voren op het moment dat we een stuk spelen. We zijn verrassend snel met elkaar eens welke rol de partij van Igor inneemt. Niemand is daarin leidend of de baas. De muziek dicteert ons wat er nodig is en wij luisteren gewoon goed naar elkaar. Het is fascinerend hoe je dan met hetzelfde beeld voor ogen tot die ongekende klank komt. Daar gaan we het publiek deelgenoot van maken. Als je echt van muziek houdt, dan is dit concert een absolute aanrader. Want één ding is zeker: op deze manier hoorde je zowel het spel van mijn band als dat van Ruhadze niet eerder

Geschreven door