Man van scooter beroofd in Almere

In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december werd een 19-jarige man uit Almere op het Sturmeypad beroofd van zijn spullen en scooter. De politie zoekt getuigen.

Iets na 00.00 uur reed de Almeerder over het Sturmeypad in Almere. In de bocht onder het Sturmeypad richting het Kasteel werd de Almeerder staande gehouden door een man. Het slachtoffer moest onder bedreiging van een wapen al zijn spullen in de buddyseat van zijn scooter doen. Hij gaf hier gehoor aan, maar probeerde vervolgens in een onbewaakt moment te ontsnappen aan zijn berover. Helaas mislukte dit enviel de scooter daarbij op de grond. Het slachtoffer moest vervolgens onder dreiging van het wapen aan de kant gaan staan, De dader ging er op zijn scooter vandoor in onbekende richting.  Het slachtoffer liep hierna naar een vriend toe en belde daar de politie. Direct werd door agenten in de nabije omgeving gezocht, maar de verdachte werd niet meer gevonden. 

Signalement dader
We zijn op zoek naar een verdachte met de volgende kenmerken:

  • Man
  • Lichte huid
  • Tussen de 20 en 30 jaar
  • Iets van een sjaal of nekwarmer voor zijn gezicht
  • Een muts, donker van kleur
  • Een grijze jas, kort model en vermoedelijk  met wat zakken aan de voorkant
  • Een donkere broek
  • Sprak Nederlands zonder accent

Gestolen scooter
De gestolen scooter is van het merk BTC Riva. Voorop bevindt zich een  valbeugel en achter een rekje. Op het moment van de diefstal was de scooter verder voorzien van windscherm aan de voorzijde. en een beenkleed waar het kenteken op geschreven staat. De lampen voor zijn LED lampen. En het dashboard was rood verlicht.

Iets gehoord?
Helaas waren er niet veel mensen op straat tijdens de beroving. De politie komt daarom graag in contact met mensen die iets hebben gehoord of mogelijk beschikken over bruikbare camerabeelden. De scooter kan ook een belangrijk aanknopingspunt zijn. Heeft u deze scooter zien rijden? Weet u misschien waar hij staat? Of heeft u de scooter te koop aangeboden gekregen? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844 of Meld misdaad anoniem 0800-7000

Geschreven door