De voetbal amateurs mogen weer!

Na eerder twee afgebroken seizoenen, mogen de competities in het amateurvoetbal nu worden hervat. Iedereen mag weer overdag en ‘s avonds binnen en buiten sporten. De volgende regels gelden:

Er mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeld. Publiek is weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden tot maximaal 22.00 uur. Voor het zaalvoetbal geldt dat er na 22.00 uur nog wel gevoetbald mag worden, maar zonder publiek. Sportkantines mogen weer open, tot maximaal 22.00 uur.  Kleedkamers, toiletten en douches zijn open. Er is geen beperking meer in de groepsgrootte bij het (zaal)voetbal. Iedereen moet zich aan de basisregels houden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Vervolg competitie Twee seizoenen lang hebben we de competitie niet uitgespeeld en geen promotie/degradatie op basis van een volledig seizoen kunnen toepassen. Het doel voor de KNVB is om dit seizoen wel een eindrangschikking en een promotie/degradatie toe te kunnen passen op basis van sportieve prestaties. Het voetbal heeft echter in de categorie A langere tijd stilgelegen, hierdoor zijn reguliere speeldagen uit de eerste competitiehelft komen te vervallen. Daarnaast zijn er nog veel teams die nog wedstrijden moeten inhalen uit de eerste competitiehelft.

Er zijn ook nog veel onzekerheden ten aanzien van corona en mogelijke maatregelen die hiermee gepaard gaan. Om voldoende ruimte te hebben om de competities goed uit te spelen en met de mogelijke onzekerheden om te gaan, zien we ons genoodzaakt om de competities in de verschillende categorieën aan te passen. Later meer hierover.

Geschreven door