Luuk de Jong bewijst weer zijn waarde.

Na zijn winnende goal op Mallorca (0-1) leek Luuk de Jong zaterdag in Granada alweer de matchwinner te worden voor FC Barcelona. De late gelijkmaker van de thuisclub stond een nieuwe zege in de weg, maar de lof voor de Nederlandse spits was er in de Spaanse media niet minder om.

Puntverlies

Hoewel Barcelona opnieuw pijnlijk puntenverlies leed, zijn de Spaanse kranten unaniem in hun oordeel over Luuk de Jong. Samen met doelman Marc-Andre ter Stegen was hij tegen Granada de uitblinker bij de ploeg van Xavi. Ter Stegen en De Jong voorkomen groter kwaad. Luuk de Jong speelde zijn beste wedstrijd in het shirt van Barcelona. Hij maakt niet alleen doelpunten, maar weet ook goed te verdelen en in de aanval de oplossingen te vinden.

Dit heeft Barça net nodig.

Xavi lijkt te beseffen dat hij niet zonder Luuk de Jong kan. Tenminste niet zolang hij de meeste van zijn aanvallers uit de roulatie heeft. Hij is precies wat Barcelona nu nodig heeft. In het uur dat hij op het veld stond, was hij de scherpste man van Barça.  Xavi koos voor hem in de basiself hoewel Memphis Depay al hersteld is en zette hem in het centrum van de aanval. Zoals hij deed tegen Real Mallorca, betaalde Luuk de Jong het vertrouwen terug door de gevaarlijkste aanvaller te zijn en de score te openen. Een eerlijke beloning voor de speler die Barça’s gevaarlijkste man was geweest. Goed voor De Jong die bij iedere club wel zal slagen als het om belangrijke doelpunten gaat!

Geschreven door