City FC wint topper van De Graafschap en pakt play-off ticket

Almere City FC, de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, is het nieuwe jaar uitstekend begonnen met een overwinning op naaste concurrent De Graafschap. In het Yanmar stadion eindigde de topper in een 1-0 zege door een late kopgoal van spits Thomas Verheydt.

Gat geslagen

Door de zege hebben de Almeerders nu een gat geslagen van acht punten op de nummer drie uit Doetinchem. Bovendien legt de ploeg van Ole Tobiasen door de overwinning via de periodestand beslag op een ticket voor deelname aan de play-offs.

De eerste helft begon direct in een hoog tempo en er was onmiddellijk veel strijd tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. Almere City FC was gevaarlijk in de openingsfase via Verheydt en Bouyaghlafen, maar De Graafschap kreeg na 20 minuten de grootste kans van het eerste bedrijf: Konings schoot op aangeven van Lelieveld van dichtbij naast.
Almere City kreeg na een half uur een goede kans op de openingstreffer na een vrije trap van Koolwijk: Mirani kon bij de tweede paal terugleggen, maar Graafschap-aanvoerder Seuntjens kon net voorkomen dat Helstrup de bal binnenkopte.

Gegantische kans

In de tweede helft bleven beide ploegen elkaar in evenwicht houden. Na 67 minuten waren de gasten opnieuw dichtbij de 0-1 na geklungel bij Almere bij het uitverdedigen: Elmo Lieftink kreeg hierdoor een gigantische kans, maar doelman Michael Woud bracht knap redding. De wedstrijd leek in een 0-0 gelijkspel te eindigen, maar in de 90e minuut sloeg Almere City alsnog toe: spits Thomas Verheydt kopte een corner binnen en bezorgde de thuisploeg het volle pond. In de extra tijd miste Van Huizen nog een dot van een kans om de gasten op 1-1 te zetten.

Almere City is na de zege op de Superboeren zeker van deelname aan de play-offs aan het einde van het seizoen voor promotie naar de eredivisie. Cambuur kan in de tweede periode nog als eerste eindigen, maar die club heeft de eerste periode al gewonnen.

Geschreven door