Ook komende drie jaar badminton op topniveau in Topsportcentrum Almere

Vandaag tekenden wethouder Julius Lindenbergh en Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland, een driejarige overeenkomst. Met de overeenkomst wordt afgesproken dat het NK badminton tot en met 2024 gehouden wordt in Topsportcentrum Almere.

Jarenlange samenwerking

De gemeente Almere en Badminton Nederland hebben al een jarenlange samenwerking. Badminton Nederland organiseert al jaren het Nederlands Kampioenschap in het Topsportcentrum. Het vorige contract liep af en in goed overleg is besloten dit te verlengen.

Sport van topniveau dicht bij huis

Almere is blij met de verlenging van het contract. Wethouder Lindenbergh: “onlangs werd onze sportvisie vastgesteld. Hierin staat dat we iedereen in Almere de kans willen bieden dicht bij huis te sporten en bewegen. Dat kan, want de stad Almere is eigenlijk één grote sportaccommodatie. Tegelijkertijd willen we dat Almeerders dicht bij huis kunnen genieten van sport op topniveau. Daarom zijn we blij en trots dat we in de Topsportcentrum ook de komende jaren weer badminton op topniveau kunnen bekijken in onze stad.”

Topevenement in Almere

Jan Helmond, voorzitter Badminton Nederland: ‘We zijn erg blij dat Topsportcentrum Almere ook de komende jaren het decor vormt voor ons meest prestigieuze nationale evenement. We kijken ernaar uit om samen met de gemeente Almere op te trekken om jaarlijks een mooi topevenement neer te zetten, zowel voor onze badmintonsport als voor Almere!’

Nederlandse Kampioenschappen badminton 2022

Dit weekend vinden de Nederlandse Kampioenschappen 2022 plaats in het Topsportcentrum in Almere. Door de versoepeling van de coronamaatregelen zijn ook hier toeschouwers welkom, mits bezoekers voldoen aan de coronamaatregelen. Daarnaast geldt een gereduceerde bezoekerscapaciteit. De kaartverkoop vindt volledig online plaats. Er is dus geen verkoop aan de kassa. Voor tickets ga naar www.badminton.nl

Geschreven door