Korfbaluitslag bij oefenduel Forza Almere tegen Tos/Actief.

Vierdeklasser Forza Almere heeft tegen Tos/Actief een nuttige overwinning geboekt. De ploeg van Marijn Sluijk scoorde deze middag behoorlijk en wist zes keer het net te vinden. Tos/Actief deed het net iets minder en kwam maar tot vier goals.

Forza begon goed en had al snel een mogelijkheid maar een doelpunt bleef nog uit. Even later was het wel raak door gelegenheidsspits Bardo Vinck: 1-0. De tweede treffer was ook van Vinck die er zin in leek te hebben.  Hierna kwamen er wat tegen stoten van de gasten en wisten dan ook de “aansluiter” te maken. Forza liet het hier niet bij zitten en was het Ricardo de Jong die de 3-1 inschoot. Nu had Forza door moeten drukken maar de gasten kwamen nog voor de rust terug tot 3-2.

Na de rust noodgedwongen wat wissels bij Forza. De Almeerders namen direct weer het initiatief en wist alweer Bardo Vinck de bal te bemachtigen en gaf de doelman van Tos/Actief geen schijn van kans: 4-2. Nu werd Forza wat slordiger en gaf men de tegenstander door een foute inspeel bal de kans om weer terug te komen: 4-3. De druk van de gasten werd echter nog groter en maakte men in deze fase ook de gelijkmaker: 4-4. Hierna kantelde het duel en wist Forza uiteindelijk nog tweemaal te scoren,eerst was het Sam de Vre en later wist Sylvan Speelman nog een keer tot scoren te komen:  6-4.

Een nuttig oefenduel met veel doelpunten en kwam Forza hier het beste uit. Komende zaterdag het begin van de tweede competitiehelft en krijgt Forza NVC op bezoek.