Bekerstunt FC Almere tegen vierde divisie club Purmersteijn

Dinsdag heeft FC Almere voor een ware stunt gezorgd door Purmersteijn op eigen veld een gevoelige 3-2 nederlaag toe te brengen. Het werd een spectaculair duel met mooie momenten. Door de winst zit Almere in de achtste finale van de beker.

Hoog tempo

Beide partijen begonnen in een hoog tempo aan dit duel en gaf FC Almere knap partij aan deze tegenstander. Al in de derde minuut was Almere dichtbij een doelpunt maar een kopbal ging maar net over. Aan de andere kant wilde de gasten een strafschop toen de linkerspits in een duel onderuit ging maar arbiter Barrales zag daar niets in. Purmersteijn kwam niet veel later via een vrije schop aardig dichtbij een treffer maar de poging van Job van der Meulen ging over het doel van Almere. Almere speelde de eerste een uitstekende partij en waren de beste kansen dan ook voor de thuisploeg. Acties van Rogier Arduin en Tarik Moumen leverden vooralsnog niets op.

In minuut 22 was het voor de gasten wel raak,toen een harde schuiver te veel was voor de overigens goed spelende Almere-doelman Vincent Lems :0-1. FC Almere kwam uitstekend terug en nog geen minuut later was de stand alweer gelijk, uit een hoekschop kopte Scott Barkema de gelijkmaker binnen:1-1. In de 30e minuut moest Shirwan Hessen met een blessure  het veld verlaten en kwam Giovanni Beltzer voor hem in het veld. Almere bleef hierna de gevaarlijkste ploeg en zag dat ook beloond met een treffer, Rogier Arduin soleerde door de verdediging van Purmersteijn en werd neergelegd binnen het zestienmetergebied en was een strafschop een feit. Tarik Moumen verzilverde de elfmetertrap:2-1. Hierna kregen de gasten nog wel wat kansen, maar het vizier stond niet op scherp.

Fraaie redding Vincent Lems en fraaie treffer Sylvan Speelman

Na de rust verhoogde Purmersteijn het tempo en moest Almere ver terug en kreeg de tegenstander terecht een strafschop. De strak ingeschoten bal werd knap gestopt door Vincent Lems,en hield zijn ploeg op voorsprong. Het zou nog erger worden voor Purmersteijn toen invaller Sylvan Speelman zich knap vrij speelde en op de doelman afging en zijn prachtige lob betekende de 3-1 voor FC Almere. Hierna een overwicht voor de gasten en kregen zij ook aardig wat mogelijkheden maar konden de goede richting niet vinden. Een keer was het wel raak en was het verschil nog maar een doelpunt. Ook leek men de gelijkmaker te scoren maar de arbiter had buitenspel geconstateerd. FC Almere vocht zich naar het eindsignaal en wist ook deze bekerwedstrijd winnend af te sluiten en speelde zich in de 8e finale van het bekertoernooi.

Trotse trainer

Trainer Sandor Augustijn was trots op zijn ploeg en zag ook dat FC Almere de eerste helft de vaak betere ploeg was, maar zag ook dat als Purmersteijn de kansen beter had benut, het zomaar anders had kunnen zijn.

Na het verlossende fluitsignaal van arbiter Barrales was de vreugde bij de ploeg van FC Almere groot en wacht men nu in spanning de loting af.