Ontuchtverdachte Peter V. langer in voorarrest

De 54-jarige Peter V. uit Almere blijft in ieder geval nog twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bekendgemaakt.

De man wordt verdacht van het plegen van ontucht met minderjarigen tijdens zijn werk als ook bij het vrijwilligerswerk. De Almeerder was directeur van de Stichting Kanjer Wens in Almere.

Volgens het Openbaar Ministerie gebeurde de ontucht twee jaar geleden. V. werd in juni vorig jaar aangehouden. Hij mocht onder strenge voorwaarden zijn proces in vrijheid afwachten. Hij mocht bijvoorbeeld geen contact hebben met minderjarigen. Maar dat gebeurde toch, tijdens een voetbalwedstrijd in het bijzijn van andere volwassenen. Afgelopen week is hij daarom opnieuw opgepakt.

De man blijft nu om dezelfde reden in ieder geval nog twee weken vastzitten heeft de rechter commissaris besloten. Daarna kan het OM opnieuw aan de rechtbank (raadkamer) vragen om de man langer vast te houden in het belang van het onderzoek of als men verwacht dat er herhaling van strafbare feiten kunnen volgen..

Geschreven door