Podcasts Robert Mienstra nu bij Omroep Almere

De podcasts van Robert Mienstra zijn vanaf deze week in de uitzendingen van Omroep Almere te horen. De journalist en podcaster laat in zijn podcasts Almeerders aan het woord over onze stad.

In zijn nieuwste serie gaat Mienstra op zoek naar het Almeerse DNA, de Almeerse identiteit. “Ik ben geboren in Amsterdam. Maar in Almere voel ik met thuis”, zegt Mienstra. “Maar waar zit dat thuis voelen in? Kunnen we al over een Almeerse identiteit spreken nu de stad zo’n 45 jaar bestaat, een stad die in die korte periode groeide van 0 naar ruim 217.000 inwoners. Samen met Almeerders ga ik in deze podcastserie op zoek naar de Almeerse identiteit, naar het Almeerse DNA.”

Mienstra maakt al jaren podcasts onder de naam Hallo Hier Almere waarin bekende en wat minder bekende Almeerders aan het woord komen. De afgelopen twee maanden maakte hij een serie van zes gesprekken waarin Almeerse zorgverleners aan het woord komen. In de nieuwe serie staat de Almeerse identiteit, het Almere-gevoel centraal. Alle eerdere podcasts zijn ook te beluisteren via Omroep Almere onder het kopje ‘podcast’.

“Ik hoop met Almere DNA een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een Almeerse identiteit, aan de discussie daarover”, zegt Mienstra, “ik hoop dat de luisteraars van Omroep Almere daaraan mee gaan doen.”

Via de radiostream zal elke zondag van 14.00 tot 16.00 uur diverse Almeerse podcasts worden uitgezonden zoals dus Hallo hier Almere en oa Het leugenbankje. Deze week hopen we de totale invulling bekend te maken. Het programma zal op dinsdagavond van 22.00 tot 24.00 uur worden herhaald. Uiteraard zal ook de uitzending via onze radio gemist module kunnen worden beluisterd. We houden de naam van het programma nog even stil.

Geschreven door