Verdachte in zedenzaak opnieuw aangehouden

Een 54-jarige man uit Almere die sinds juni vorig jaar verdachte is in een zedenzaak, is vandaag opnieuw door de politie aangehouden. Nadat de zaak op 10 februari in de publiciteit kwam, zijn er bij de politie een aantal nieuwe meldingen en aangiften van zedendelicten tegen de man binnen gekomen.

Op grond van nieuwe informatie blijkt in de visie van het Openbaar Ministerie dat de verdachte in november vorig jaar de door de rechtbank gestelde schorsingsvoorwaarden heeft overtreden. Dit is aanleiding geweest hem opnieuw aan te laten houden.

De nieuwe aangiften maken onderdeel uit van het lopende onderzoek. Na afronding van het onderzoek zal het Openbaar Ministerie een definitieve tenlastelegging opstellen.  

De verdachte zal op een later moment worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht zorgen en/of vragen over het herkennen van misbruik en over het spreken hierover met kinderen? Dan kunt u contact opnemen met JGZ Almere via 088-0029990. Voor het melden of aangeven van strafbare feiten kunt u terecht bij de politie Midden-Nederland, frontoffice zeden, via het telefoonnummer 0900-8844.

Geschreven door