Afpersing jongeren komt steeds vaker voor

De laatste tijd komen er steeds vaker, voornamelijk jongens maar soms ook meisjes, langs op de politiebureaus met de melding dat ze afgeperst worden.

Hoe gaat dit in zijn werk? Ze worden via social media benadert door een leuke meid of jongen en er wordt geprobeerd om ze te verleiden. Vervolgens worden er seksueel getinte foto’s gestuurd en worden er ook foto’s terug gevraagd. Zodra dit gebeurt wordt het slachtoffer vervolgens onder druk gezet om bijv geld of dure spullen te geven.

Als ze dit niet doen dan wordt er gedreigd met verspreiding van de foto. TRAP HIER NIET IN!! Stuur geen foto’s naar mensen die je niet goed kent en vooral niet als je ze nog nooit ontmoet hebt. Zorg daarnaast dat jij, als je toch foto’s stuurt, niet herkenbaar op die foto’s staat en wees je ervan bewust dat deze foto’s heel makkelijk verspreid kunnen worden. Mocht je nou wel slachtoffer van bovenstaand zijn, schaam je dan niet en schakel hulp in van bijv familie, school, politie of instanties als @helpwantednl.

Ga zaken niet zelf in je eentje oplossen maar neem mensen in vertrouwen zodat deze kunnen helpen!

#samensterk#sexting#politie#politiemiddennederland#gemeentealmere#Almerebuiten#helpwanted#slachtoffer

Geschreven door