Almeerse scholen verminderen e-waste

Negen basisscholen in Almere doen vanaf morgen mee met de E-waste Race. Het project is officieel van start gegaan met een kick-off met wethouder Hoek op basisschool de Olijfboom in Stad.

De negen deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval. De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een bijdrage aan de circulaire economie.

Wie in de buurt van een deelnemende school woont kan van 21 maart tot en met 14 april gratis en gemakkelijk elektronisch laten ophalen. Dat kan door aanmelding op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters.

Geschreven door