Getuigen gezocht straatroof Pirellipad

Op maandagochtend 28 februari is een 12-jarige jongen door twee andere jongens in zijn gezicht geslagen op het fietspad van het Pirellipad ter hoogte van bushalte Fanny Blankers Koen.

Rond 09.30 uur fietste het slachtoffer die ochtend op het Pirellipad in de richting van de Bouwmeesterbuurt. Hij werd gestopt door twee jongens die op het fietspad stonden. Ze vroegen hem naar zijn telefoon en riepen dat hij de telefoon moest geven. Op het moment dat het slachtoffer dit weigerde kreeg hij een flinke klap op zijn gezicht. Daarna werd hij meerdere malen geslagen en belandde hij met zijn gezicht op het fietspad.

Hierbij liep hij meerdere verwondingen op. Ondanks deze verwondingen kon hij zelfstandig opstaan en zag hij dat zijn twee belagers waren vertrokken. De telefoon hebben ze niet te pakken gekregen.

Het slachtoffer zag vlak na het voorval mensen uit een stadsbus stappen. Dit moet de bus M2 geweest zijn. Mogelijk dat er mensen zijn geweest die deze poging tot beroving gezien hebben en meer kunnen vertellen over de daders en hun vluchtroute. De politie wil getuigen spreken.

#politie#melden#verdacht#burgerparticipatie#Samenwerking#PASH247

Geschreven door