Irene Schouten plant boom op Floriade

Olympisch kampioene schaatsen Irene Schouten heeft donderdag symbolisch een eerste boom geplant op het terrein van de Floriade in Almere.

Naast het planten van de boom onthulde Schouten ook een speciale coincard, waarmee de aanstaande opening van de Floriade Expo 2022 wordt gevierd.

De coincard, die wordt uitgegeven door de Koninklijke Nederlandse Munt, bevat twee munten van 20 eurocent en één van 2 eurocent, verwijzend naar het jaar waarin de Floriade plaatsvindt. Een deel van de opbrengst van de coincard gaat naar het planten van een bos.

Schouten, die dit jaar ook wereldkampioen allround werd, komt zelf uit een familie van tulpentelers. “Als iemand uit een trotse tulpenkwekersfamilie vind ik het natuurlijk mooi dat er met Floriade aandacht voor deze belangrijke sector wordt gevraagd, zeker in het kader van duurzaamheid”, zegt Schouten.  

Geschreven door