Moeder en dochter roofden winkels leeg

Een 24-jarige Almeerse en haar moeder (45) moeten 20.000 euro terugbetalen aan de winkels van Big Bazar in Almere en Lelystad. De twee hebben de zaken voor ongeveer dat bedrag bestolen.

De dochter werkte als caissière en liet haar moeder regelmatig zonder te betalen doorlopen. Toen de politie hun Almeerse woning onderzocht, vonden ze een huis vol spullen van de Big Bazar: levensmiddelen, schoonmaakspullen, verzorgingsproducten en speelgoed, elektronica, pannenset, airfryers en stofzuigers.

Op dagen dat de dochter aan de kassa werkte, kwam haar moeder shoppen. Die nam soms haar andere dochter mee om te winkelen en soms ook haar eigen moeder. Een paar spullen werden vervolgens afgerekend, maar veel ging mee zonder te betalen.

De bedrijfsleider van de Big Bazar in Lelystad kreeg argwaan toen er steeds wel heel veel schappen leeg waren. Aan de hand van camerabeelden werden moeder en dochter ontmaskerd. Ze bleken ook het Almeerse filiaal te hebben geplunderd. 

Moeder en dochter bekenden de diefstallen. De moeder vertelde de rechters dat ze enorm veel schulden heeft. ,,Ik woon met drie dochters en vier kleinkinderen in één huis. Ik vecht elke dag om het hoofd boven water te houden.’’

Ze betuigde spijt en gaf aan zich enorm te schamen, evenals als haar dochter. Naast de schadevergoeding vindt de rechtbank voor beiden een taakstraf van 240 uur op zijn plaats, zoals de officier van justitie had geëist.

Geschreven door