Waterwijk vrouwen naderen koploper Real Sranang.

Het vrouwenteam van ASC Waterwijk heeft in de derde klasse goede zaken gedaan in de wedstrijd tegen DVVA. In deze lastige uitwedstrijd trokken de Waterwijk vrouwen met 0-1 aan het langste eind.

De Almeerders wilden de wedstrijd winnend afsluiten om koploper Real Sranang op de voet te blijven volgen. Trainer Pourchez had zijn team dan ook meegegeven direct kort te dekken en snel balbezit te krijgen wat dan ook uiteindelijk lukte. In de beginfase was het nog aftasten en was het spel nog wat onrustig. Later ging het beter maar voor de rust gebeurde er geen spectaculaire dingen of het moet het uitvallen van Froukje Smet zijn die geblesseerd raakte.

Wissel.  In de rust werd Saskia Vermeulen ingebracht voor Anissa Aktaou en het team op scherp gezet. De trainer miste de overtuiging en vechtlust. Er waren wel veel creatieve ideeën maar deze werden net niet goed uitgevoerd. Dus meer inzet en simpeler spelen en de combinatie blijven zoeken was de opdracht van de coach. Waterwijk pakte de draad echter goed op en kreeg al snel wat kansen. In de 58e minuut leverde dat dan ook de beloning op. De ingebrachte Saskia Vermeulen wist van ruim 20 meter de bal raak te schieten en was de keepster van DVVA verslagen: 0-1.

Nu was het DVVA die het tempo verhoogde maar achterin bij de Almeerders hield men stand en wist men op de goede momenten in te grijpen. Na nog wat kansen over en weer wist Waterwijk de zege over de streep te trekken en hield men koploper Real Sranang in het zicht.Tevreden coach.  Trainer Victor Pourchez was tevreden over de tweede helft en was trots op zijn ploeg want men had na een mindere eerste helft de tweede helft karakter getoond en zichzelf hiermee beloond.  Na de wedstrijd bleek dat keepster Mayke Kok eerder in de wedstrijd haar vinger had gebroken maar de hele wedstrijd toch had uitgespeeld. Komende wedstrijd ontvangt Waterwijk het in de middenmoot staande JVC.