Forza Almere haalt volle winst weg bij BVV ‘31

In de zaterdag vierde klasse F moest Forza Almere de strijd aanbinden tegen BVV ‘31. De Almeerders waren door ziekte en blessures deze middag lang niet compleet en moest er flink geïmproviseerd worden.

Aftasten.

De beginfase was het aftasten voor beiden partijen maar Forza had veel moeite met het spel van de tegenstander. Later ging het beter lopen bij Forza en kwamen er ook wat mogelijkheden. Na 22 minuten spel was dan de eerste kans voor Youssef Iallouchen die werd weggestuurd en zag kans de doelman te omspelen maar zijn poging belandde echter in het zijnet. Nadat BVV ook wat pogingen had ondernomen was het Forza die in de 34e minuut op voorsprong kwam en Youssef Iallouchen het was die scoorde. Later nog een kans maar Silvan Speelman kwam niet aan scoren toe. Voor de rust werd er echter niet meer gescoord.

Goed keeperswerk.

In het tweede bedrijf was het de thuisclub die meer aandrong en moest Forza terug. Mede door het goede keeperswerk van Quincy Ceder kwam de thuisclub in deze fase niet aan scoren toe. Dat deed Forza wel en weer was het Iallouchen die de voorsprong voor Forza verdubbelde 0-2. BVV gaf niet op en kreeg een strafschop toen Sam de Vre binnen het zestienmetergebied een overtreding beging de arbiter lag de bal terecht op de stip en maakte de spits van BVV de aansluitingstreffer 1-2.

BVV geloofde er weer in maar toen in de 85e minuut Sylvan Speelman uit een scrimmage de 1-3 scoorde voor de Almeerders was BVV een geslagen ploeg.Dit werd ook de einduitslag en nam Forza vooral door inzet, karakter en mentaliteit verdiend de drie punten mee naar Almere.

Komende wedstrijd speelt Forza de uitwedstrijd bij NVC.

Geschreven door