Buitenboys wint oefenwedstrijd van FC Almere.

op Sportpark Polderkwartier hebben SC Buitenboys en FC Almere in een oefenduel voor een leuke pot voetbal gezorgd. Buitenboys had al twee duels gespeeld maar FC Almere begon aan de eerste wedstrijd.Twee ploegen die er vol voor gingen schotelde het publiek mooie acties voor. Beiden teams kregen kansen maar dit leverde in eerste instantie geen goals op.

Reddingen.

Het eerste schot van de wedstrijd kwam van FC Almere maar de zuiverheid ontbrak. Nadat FC Almere-doelman Arno Copier diverse keren redding moest brengen bij schoten van de thuisclub kwam zijn ploeg in de 30e minuut aan de andere kant op voorsprong. Jesper Hazelaager passeerde de Buitenboys-goalie: 0-1. Buitenboys beet flink van zich af en kwam veel beter in de wedstrijd en had FC Almere niets te mopperen bij diverse mogelijkheden.Aan de andere kant dacht Almere een strafschop te claimen bij vermeend hands maar arbiter Langeveld zag daar niets in.

Lange eerste helft.

Buitenboys was zeker de betere ploeg maar had moeite om de goede combinaties te vinden omdat het jeugdige FC Almere een straffe dekking toepaste wat Buitenboys niet goed uit kwam. Door wat blessures duurde de eerste helft behoorlijk lang en trok arbiter Langeveld veel tijd bij. In de slotfase van de eerste helft had het ook zomaar 0-2 kunnen staan maar Shay Kooistra zag zijn inzet op de lat belanden en had Buitenboys hiermee geluk. FC Almere mocht even later ook niet mopperen toen doelman Copier tweemaal fraai redde en de rust met de 0-1 stand in ging.

Gelijkmaker.

In het tweede bedrijf van twee kanten wat wisselingen en werd het een andere wedstrijd. In de 55e minuut maakte de thuisclub dan ook de gelijkmaker, Mitchel Martens wist de sterk keepende Arno Copier toch te passeren 1-1. Bij vlagen bleef Buitenboys de betere ploeg maar de tegenstoten van Almere waren zeker niet ongevaarlijk. Een kwartier voor tijd dan toch de beslissende treffer en wel voor de thuisclub. Tim Smit wist Copier voor de tweede keer verschalken nadat de bal door Almere slecht werd verwerkt: 2-1.

Beiden trainers Mark Steur en Sandor Augustijn vonden dat er bij vlagen aardig gespeeld werd en hadden ook wel vrede met deze uitslag , Augustijn : “het was pas onze eerste wedstrijd maar ontevreden ben ik zeker niet en we zijn ook nog niet compleet en er komen nog meer wedstrijden voordat we aan het serieuze werk beginnen “. Steur: De eerste helft was ik niet tevreden maar later werd dat wel hersteld maar we misten te veel kansen. Verder nog tijd genoeg om het team nog verder te vormen voordat de bekerduels beginnen “.

Foto: Spelmoment uit de wedstrijd.

Geschreven door