Persbureau Almere noodgedwongen gestopt

De lokale nieuwssite Persbureau Almere is onlangs noodgedwongen gestopt. Eigenaar Robin Roelofsen kreeg onverwachts een hoge rekening voor het gebruik van een foto.

Voor een onbedoeld illegaal geplaatste foto ontving zijn website, die al jarenlang bestond en veel bezoekers trok, een rekening van persbureau ANP. Het bedrag was zo hoog dat Roelofsen besloot met de site stoppen. “Het is mijn hobby en ik verdien er niets mee”, licht hij zijn besluit toe.

“Ik plaatste een foto van een priklocatie en zag niet dat die van het ANP is. Er kwam een rekening van zo’n 450 euro. Dan is voor mij de lol er af. Ik wil niet nog meer risico lopen.” Roelofsen is webdesigner en richt zich nu op zijn zakelijke activiteiten. Zijn oude site verwijst door naar die van Omroep Almere.

Geschreven door