SV Zandvoort zet Waterwijk de voet dwars.(1-1).

ASC Waterwijk heeft de zegereeks niet voort kunnen zetten. In de wedstrijd tegen Zandvoort liet men het bij vlagen afweten. Vanaf het eerste fluitsignaal nam de thuisclub wel het initiatief maar wist wat mogelijkheden niet te verzilveren. Tweemaal was Tim Klaassen Bos dicht bij een treffer. Waterwijk bleef wel gevaarlijk maar ook een te zachte inzet van Willemars was voor de Zandvoort-doelman geen probleem.

Lastiger. Nu kwam Zandvoort beter voor de dag en maakte het de Almeerders steeds lastiger. Jesse de Haan was dan ook dicht bij een treffer maar kon het net niet vinden en bleef de 0-0 op het scorebord. Nog voor de rust toch nog een doelpunt van de gasten, De Haan was nu wel succesvol 0-1. 

In het tweede bedrijf kwam Waterwijk goed uit het kleedlokaal en wist snel een penalty te versieren doordat Gary Bouwmeester werd onderuit gehaald. Klaasen Bos verzilverde de strafschop 1-1. Vlak na de gelijkmaker kreeg Ryannique Inge de mogelijkheid om zijn team op 2-1 te zetten. Hij schoot  in de korte hoek, maar de Zandvoort-goalie doorzag het gevaar. Waterwijk bleef aandringen maar tevergeefs en ging slecht met de mogelijkheden om. De counters van de gasten bleven echter gevaarlijk maar leverde niets op. Later nog een poging van Lindo Pourchez maar ook hij deelde in de malaise en kwam niet tot scoren.

Teleurstelling. Waterwijk moest dus deze middag genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel die ervoor zorgt dat HBOK op basis van doelsaldo weer de koppositie pakt. De Zunderdorpers wonnen nl met 4-0 van EDO. 

Waterwijk-trainer Ben Vis was duidelijk teleurgesteld door dit resultaat. “ In de openingsfase hadden we een treffer moeten maken, maar dat lieten we na. Door blessures moesten we vanmiddag wat improviseren  en dat deed de ploeg geen goed. Komende wedstrijd zullen we ons moeten herstellen tegen Jong Holland wat ook geen makkelijke tegenstander is “.

Geschreven door