Verdwijning Floriade-recensies mysterie

De pagina van Google waarop de recensies van bezoekers staan, is plotseling verdwenen. Sinds dinsdag zijn de beoordelingen via het Google-profiel niet meer te vinden.

Honderden recensies zijn verloren gegaan, schrijft de site van pretparken, Loopings. Van de reviews waren nogal wat ongunstig voor de Floriade. Maar de organisatie zit niet achter het verdwijnen van de pagina’s bezweert communicatiedirecteur Frank Cornelissen.

“Deze review is niet meer beschikbaar” is de tekst die je leest als je een recensie zoekt. Ook voor Loopings is onduidelijk wat de reden is. Op social media wordt gesuggereerd dat de Floriade negatieve beoordelen gewist heeft. Maar dat is onzin, zegt Cornelissen.

Wij richten ons op het verbeteren van de bezoekersbeleving, niet op het verwijderen of verbergen van negatieve recensies”, vertelt hij aan Looopings. “Dat is hier ook zeker niet aan de hand.” Cornelissen zegt dat met Google wordt gewerkt aan het herstel van het profiel, inclusief alle recensies.


In afwachting daarvan is er alvast wel een nieuw profiel aangemaakt op Google. Daarop verschenen tot nu toe vier commentaren, allemaal goed voor één van de vijf sterren. “Waarom ga je open als je niet klaar bent?”, vraagt iemand zich af. “Waardeloos. Kan het geld beter door de wc spoelen, dat bespaart nog benzinekosten.”

Op Tripadvisor staan momenteel 201 berichten over de Floriade, waarvan er 104 gecategoriseerd zijn als ‘Vreselijk’ en 32 als ‘Slecht’.

Geschreven door