Forza Almere kan koploper Eemnes niet verrassen

In de zaterdag vierde klasse heeft Forza Almere niet weer voor een verrassing kunnen zorgen. sv Eemnes bleek de betere ploeg en wist dan ook meer goals te maken dan Forza.

In de beginfase ging Forza uitstekend van start er werd gestreden voor elke meter en dat werd in de tweede minuut al beloond. Uit een vrije schop van Ricardo de Jong stopte de doelman de inzet maar kon de bal niet klem krijgen en was Sylvan Speelman er snel bij om Forza op 1-0 te zetten.

Beloond

Eemnes werkte hierna voor een beter resultaat en werd in de 22e minuut dan ook beloond. Uit een dieptebal werd vanaf de vleugel de bal voorgegeven en kon Petersen scoren en was de stand weer gelijk.Amper bekomen van deze snelle aanval kwam Eemnes even later door het midden door en had Forza hier geen grip op en zo scoorde Eemnes snel de 1-2. Ook daarna bleef Eemnes via de lange bal druk uitoefenen maar voor de rust viel er geen doelpunt meer.

Wissels

In de tweede helft moest Forza noodgedwongen wisselen. De strijd ging hierna vrij gelijk op en waren er van beide kanten maar weinig mogelijkheden. In minuut zestig moesten de Almeerders er dan toch aan geloven toen een aanval over rechts werd afgerond 1-3. Forza gooide alles op de aanval en kwam in de 70e minuut door Ricardo de Jong op 2-3. Alles leek nu weer mogelijk maar niets was minder waar want Eemnes wist ook nog hun vierde treffer te maken en was het duel gespeeld. Forza kreeg hierna nog een aardige kans maar Speelman kon tegenover de keeper niet tot scoren komen. Dat de gasten ook nog de 2-5 maakte was dan ook niet zo vreemd.

Door deze nederlaag blijft Forza wel op plek vier staan in 4F.