Forza Almere (zat) laat zeven keer het net trillen.

“Na een uitermate zwaarbevochten overwinning op dinsdag en een relaxte training op donderdag moet je je als groep dan toch weer opladen voor OSO, de hekkensluiter waar dus van gewonnen moet worden “, Dat waren de woorden van de coach. En zijn ploeg liet zich dan nu ook weer van de goede kant zien.

Op scherp.

Motto was om de boel meteen op scherp te zetten en inderdaad na 4 minuten kwam Gabriel da Silva vrij rond randje 16 meter en schoot de bal hard achter de keeper. Forza ging snel op zoek naar de tweede treffer. Dat duurde uiteindelijk (toch nog) tot de 19de minuut toen Sylvan Speelman een diepe hoog bal achter de verdediging van OSO legde en Kai Wilms een niet te missen kans bood. 2-0. Zes minuten later de 3-0, nadat Sam de Vree op links de achterlijn had gehaald en simpel terug kon leggen op Ricardo de Jong, die alleen maar tegen de bal liep en scoorde:3-0. Voor de rust scoorde Sylvan Speelman nog de 4-0, nadat hij over links helemaal door kon lopen en zelf kon afronden.

Scrimmage

Ook na de rust wat kleine speldenprikjes van OSO, maar geen grote kansen. In de 49e minuut kwam de bal uit een scrimmage voor de voeten van Sylvan Speelman en die schoof de bal simpel binnen. Forza ging door en scoorde weer en deze kwam van de rechtervoet van invaller Bardo Vinck. Een kwartier voor tijd kon Speelman nog zijn hattrick maken na slecht  uitverdedigen van OSO.

Forza is dus op de goede weg en zal het moeten blijken of het tegen de grotere clubs ook mee kan. Voor Forza tot nu toe een mooi 2022, met 15 punten uit 6 wedstrijden!! Komende wedstrijd moet men op bezoek bij BVV ’31.