Kritiek op lichtkunst boven Weerwater

De verlichting in een hoogspanningsmast bij de Floriade heeft ergernis gewekt bij de Partij voor de Dieren. Het lichtkunstwerk dat ’s avonds tussen tien uur en middernacht brandt, zou mogelijk de natuur verstoren.

Volgens raadslid Kjell van Wijlandt is de lichtbron nadelig voor de dieren. De laserstralen zijn ’s avonds in de wijde omtrek van het Weerwater te zien. Wijlandt heeft het college daarover vragen gesteld.

Hij wil onder meer weten of onderzoek is gedaan of de verlichting verstorend is voor vleermuizen en broedende vogels. Ook vraagt hij of het kunstwerk vervelend is voor omwonenden. De Partij voor de Dieren vindt het kunstwerk ook onnodig in het licht van de energiecrisis.

Gedurende de Floriade brandt en beweegt het lichtobject Power Flower in een mast van Tennet. Vier jaar geleden beloofde het college lichtvervuiling te zullen voorkomen in de Floriade en de toekomstige woonwijk daar.

Geschreven door