Zomer begint met veilig zwemwater in Almere

De kwaliteit van het zwemwater in en rond Almere is prima aan het begin van het zwemseizoen. Dat concluderen de onderzoekers die in de zomermaanden op negen locaties de veiligheid peilen.

Van de negen locaties krijgen acht het predicaat uitstekend. Alleen het water bij het strandje in Stedenwijk wordt aangeduid met ‘goed’. De andere onderzochte zwemplekken zijn: het zwemstrand in Haven en het surfstrand, Zilverstrand, Almeerderstrand, het Fantasiestrand en het Lumièrestrand in het Weerwater, het Noorderplassenstrand en Strand in Zicht.

De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek controleert deze periode de waterkwaliteit van de 32 officiële zwemstranden in Flevoland. Dit doet de OFGV jaarlijks, in opdracht van de Provincie Flevoland.

Tussen nu en 1 oktober bezoeken de toezichthouders de officiële zwemstranden. Tijdens deze bezoeken wordt er onder andere gekeken naar blauwalg, zwemmersjeuk, vertroebeling, scherpe voorwerpen en verontreiniging. De toezichthouders hebben korte lijnen met de waterkwaliteitsbeheerders Rijkswaterstaat en Waterschap Zuiderzeeland, strandbeheerders en met de gemeente.

Geschreven door