Waarschuwing blauwalg Almeerderstrand, negatief zwemadvies zwemstrand Haven

Strandliefhebbers en bezoekers van festival ZAND opgelet: er geldt een waarschuwing voor blauwalg bij het Almeerderstrand. Het strand en het water blijven toegankelijk, maar zwemmen is op eigen risico.

Hetzelfde geldt ook nog steeds voor het surfstrand in Haven. Voor zwemstrand in Haven geldt sinds vrijdag een negatief zwemadvies, vanwege een overschrijding van de norm voor de blauwalgbacterie. Op deze locatie gold ook al een waarschuwing voor blauwalg, meld Almere DEZE WEEK

Op een zwemwaterlocatie waar een negatief zwemadvies van kracht is, geldt dat zwemmen slecht is voor de gezondheid. Op Zwemstrand Almere Haven heeft de waterkwaliteitsbeheerder (Rijkswaterstaat) een hogere normoverschrijding gemeten waardoor de kans op ernstige(re) gezondheidsklachten bij aanraking met het water groter is dan bij de waarschuwing die tot vrijdag van kracht was.

Het is af te raden om te zwemmen in water waar blauwalgen in zitten. Blauwalgen geven huidirritatie en als je blauwalg binnen krijgt kan dat maag-en darmklachten veroorzaken. Ben je in aanraking geweest met blauwalgen, spoel je dan goed af onder de douche. Ook honden kunnen last krijgen van blauwalgen, dus laat je hond niet in water zwemmen wanneer daar blauwalgen zijn.

Geschreven door