Spakenburgstraat viert Week van de Buurttafel

Op woensdag 22 juni schoven 7 buren aan de Spanburgstraat te Almere bij elkaar aan tafel voor een gezellige buurttafel. Het doel van deze buurttafel? Om elkaar als buren eens beter te leren kennen. De sterkste en leukste buurten zijn tenslotte die plekken waar buren elkaar kennen en opzoeken om hulp te vragen of geven. Tony, de organisator, stond in de keuken en toverde meerdere traditionele lekkere Syrische en Libanese gerechten voor zijn buren op tafel.

Tony had zijn achtertuin beschikbaar gesteld, waar gretig van gebruikgemaakt werd met het mooie, zomerse weer. Er was tijdens het etentje ook uitgebreid de ruimte om kennis te maken wat uiteindelijk zelfs maakte dat het voelde alsof de buren elkaar al jaren kenden. Er was bovendien ook nog tijd voor een muzikaal intermezzo van Tony op de piano en er is al een afspraak gemaakt voor een tweede buurttafel volgende maand.

Het buurtetentje werd georganiseerd in het kader van de nationale Week van de Buurttafel. Een initiatief van buurtplatform Nextdoor waarbij ruim 8.000 buren door heel Nederland tussen 18 en 26 juni met elkaar aan tafel gingen om elkaar beter te leren kennen.  

Geschreven door