Uitreiking De Andere Gids aan het college

Burgemeester Ank Bijleveld-Schouten heeft namens het college ‘De Andere Gids’ in ontvangst genomen. Jo van der Veen, bedenker en mede-maker van de gids reikte de gids uit op het Floriadeterrein. Een toepasselijke locatie, omdat Floriade mede de aanleiding is geweest voor de uitgave van deze andere stadsgids.

De eerste versie van de gids – De Ruige Gids – verscheen in 2013 als eerbetoon aan de makers van de stad en als ode aan Almere. Burgemeester Ank Bijleveld-Schouten: “Ik ben blij met de andere gids. Een nieuwe versie, aangepast naar deze tijd en met de Floriade. Het geeft een prachtige inkijk in onze stad. Het is leuk om in te bladeren en verrast te worden door leuke weetjes, mooie afbeeldingen van kunst, architectuur, natuur en dingen die je kunt doen in onze stad.”

Jo van der Veen: “Over tien jaar is er vast weer een bijzonder moment om een gids te schrijven over een van de snelst groeiende steden van Nederland. Tegen die tijd zijn er weer nieuwe onderwerpen die het verdienen om benoemd te worden.”

Geschreven door