Verandering in voetbalpiramide

Hoofdklasse heet komend seizoen vierde divisie.Dat heeft de KNVB bekend gemaakt na een vergadering van de ledenraad amateurvoetbal.

Zo sluit deze divisie qua naamgeving logischer aan bij de rest van de voetbalpiramide. Met de nieuwe naamgeving is duidelijker wat de plek is van deze divisie in de rangorde.

Vanaf het seizoen 2022/2023 zitten in de Derde-, Vierde- en de Eerste Klasse zaterdag- en zondag ploegen bij elkaar in de competitie. Hierbij bepaalt het thuisspelende team de speeldag, met uitzondering van principiële zaterdagclubs zoals SV Urk. Zij hoeven dus niet op zondag te spelen.

Verder gaan er de komende seizoenen meer teams rechtstreeks degraderen, zodat de hogere competities minder ploegen gaan kennen. Volgens de KNVB ontstaan er door de wijzigingen sterkere competities met kleinere krachtsverschillen. Hiermee krijgen de competities een kwaliteitsimpuls. Het is dus even wennen maar het zal best snel gewend zijn.

Geschreven door