Gary Bouwmeester belangrijk voor Forza Almere bij winst op Sporting Martinus

Forza Almere heeft in de vijfde klasse C derde overwinning geboekt, de ploeg van Sander van Schoonderwoerd had in de beginfase een stroeve start maar herstelde zich later en kwam dan ook tot scoren. Gary Bouwmeester was belangrijk voor de Almeerders en scoorde twee treffers in deze wedstrijd.

Betere ploeg

Gezien de stand op de ranglijst was Forza eigenlijk aan zijn stand verplicht drie punten mee te nemen uit Amstelveen. Forza was zeker ook de betere ploeg in de eerste helft maar het eerste kansje was toch voor Sporting Martinus,maar de Forza keeper wist de bal prima tot corner te verwerken. Daarna was er in de 8ste minuut een prachtige combinatie tussen Elwin Jansen en Rory de Meijer, waarna de eerste de bal net gekeerd beoordeelde en werd het geen goal. Ook daarna diverse mooie aanvallen en afstandsschoten maar de bal wilde er niet in.  En als je ze zelf niet  maakt dan doet de tegenstander dat. En dat gebeurde ook en maakte de gastheren de 1-0. Daarna nog wat kansen en een prachtig schot in de kruising van Forza-speler Ludwincy Marcelli maar de Sporting Martinus-doelman redde fraai voor zijn team. 

Verre hoek

Na de rust wat omzettingen bij Forza en ging het al snel beter lopen, met een nu doorgeschoven Gary Bouwmeester. Die stoomt dan ook al meteen in de 47e minuut door en schiet de bal fraai in de verre hoek: 1-1. In de 8e minuut wordt dezelfde Bouwmeester gevloerd in de “zestien” en Rory de Meijer mag aanleggen voor de penalty. De trefzekere speler miste niet en zette Forza Almere op een 1-2 voorsprong. Forza bleef aanvallen met nog een mooie actie van Elwin Jansen, maar wederom was de keeper hier weer de redder. Even later moest de doelman dan toch zwichten toen Gary Bouwmeester een kwartier voor tijd de 1-3 wist te maken, door de bal met rechts heerlijk tegendraads in te schieten in de linkerbovenhoek. En nog geen minuut later valt de definitieve beslissing als Elwin Jansen weer doorbreekt over links, zich vrij speelt en totaal niet zelfzuchtig de bal speelt naar Rory de Meier  die kort op de doellijn de bal voor het intikken heeft: 1-4. Sporting Martinus was een verslagen ploeg en Forza, dat de tweede helft de toon aangaf won verdiend.

Komende zaterdag speelt Forza bij TABA in Amsterdam voor de beker,dit duel begint om 14:30 uur.

foto: Aanvoerder Gary Bouwmeester was waardevol voor zijn ploeg door tweemaal tot scoren te komen.

Geschreven door