Almeerse tweedeklassers komend seizoen in Gooise regio actief

De indelingen voor komend seizoen zijn inmiddels al weer bekend. 

Tweedeklassers ASC Waterwijk en SC Buitenboys komen uit in de tweede klasse B. Een pittige afdeling met sterke tegenstanders. We vroegen de trainers hoe ze naar het komend seizoen uitkijken 

Derby

ASC Waterwijk-trainer Ben Vis :  ” Ik vond dat de Amsterdamsche poule ons vorig seizoen goed lag en er zaten mooie ploegen bij met goed voetbal. Verder was er ook altijd gezelligheid en sfeer bij deze clubs. Hopelijk komend seizoen ook in de nieuwe afdeling bij deze tegenstanders, bij Waterwijk zal dat zeker het geval zijn. Ook kijken we natuurlijk uit naar de derby met Buitenboys wat altijd sfeer heeft en leuk voetbal laat zien. Ik kom nu wel minder bekende trainers tegen maar dat is ook wel weer een uitdaging. Verder sterke tegenstanders als SV Loosdrecht met trainer Cor van Garderen. FC Hilversum, BFC en Maarssen zijn ook pittige tegenstanders, maar een voordeel is we beginnen allemaal op nul ! “. Veel vertrouwen dus weer bij Waterwijk dat straks weer hoge ogen wil gooien.

Uitdaging

SC Buitenboys trainer Mark Steur ziet als promovendus een mooie uitdaging voor zijn ploeg. Steur: ” Gelukkig zitten we in 2B, waar ik bang voor was dat we in de oostelijke afdeling geplaatst zouden worden maar gelukkig toch in de Utrechtse regio. Het is een zware poule met EDO (U) dat vorig seizoen uitstekend presteerde en ruim kampioen werd. Verder nog meer pittige clubs als FC Breukelen, CSW en DESTO. Ook PVCV is een pittige ploeg want daar verloren we vorig seizoen in de beker van. Wel hebben we twee mooie derby in het verschiet tegen plaatsgenoot Waterwijk wat zeker spektakel zal opleveren en na afloop veel gezelligheid. Verder ken ik diverse ploegen niet dus is de uitdaging des te groter om goed te presteren “. Kortom het wordt een pittig seizoen aldus Mark Steur die onlangs nog werd uitgeroepen als beste trainer van de zaterdag derde klasse.

archieffoto: De derby tussen Waterwijk en FC Almere dat degradeerde naar de derde klasse.

Geschreven door