Gezocht: snelste man of vrouw van Almere 

Van vrijdag 15 juli tot en met zondag 24 juli strijden de Nederlandse toppers om de medailles op het WK Atletiek in Oregon. Toch is deelname aan een prestigieus toernooi zoals een NK of WK niet alleen voor professionals weggelegd. Nederland barst van het hardlooptalent en daarom komt de Atletiekunie nu met een ludiek initiatief.

Op zaterdag 23 juli tussen 13:00u en 16:00u kunnen voorbijgangers zich op het Forum in Almere met een 60m sprint plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek Indoor. De snelste man en vrouw verdienen namelijk een trainingsstage op het officiële Papendal én mogen later in een eigen serie mee sprinten bij de Nederlandse kampioenschappen. Wie o wie zal dit onontdekte talent zijn?

Het initiatief is onderdeel van het Urban Athletics Series programma van de Atletiekunie. De afgelopen jaren heeft de sportbond elke zomer in meerdere stadscentra samen met verenigingen de atletieksport gepromoot. Met deze toevoeging kunnen inwoners zich direct meten met de top. De snelste inwoner van Assen, Harderwijk, Haarlem, Sittard, Hengelo, Amersfoort, Breda, Apeldoorn en Almere gaan het tegen elkaar opnemen bij de échte NK Indoor, later dit jaar. Een unieke kans voor fanatieke hardlopers die altijd hebben gedroomd van het grootste podium.

Wie zonder meer enthousiast is over dit ludieke initiatief van de Atletiekunie is ambassadeur Churandy Martina: “Zelf ben ik natuurlijk gek van sprinten en atletiek. Daarom wil ik nog doorgaan tot Parijs 2024. Ik hoop dat we met de Urban Athletics Series nog veel meer mensen warm kunnen maken voor de atletieksport. Dat een willekeurige man of vrouw met een passie voor atletiek kans maakt op deelname aan de NK Indoor vind ik echt heel gaaf!’’

Geschreven door