Kwaliteit zwemwater in Almere optimaal

Alle zwemlocaties in openbaar water van Almere zijn van voldoende kwaliteit. Aan het begin van het zwemseizoen was de kwaliteit van het water bij het strandje van Stedenwijk nog niet optimaal, zoals nu.

De negen plekken die in voorjaar en zomer regelmatig onderzocht worden, krijgen nu het predicaat ‘prima’. Behalve het Weerwater bij Stedenwijk zijn de gemeten loacties: het zwemstrand in Haven en het surfstrand, Zilverstrand, Almeerderstrand, het Fantasiestrand en het Lumièrestrand in het Weerwater, het Noorderplassenstrand en Strand in Zicht.

De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek controleert deze periode de waterkwaliteit van de 32 officiële zwemstranden in Flevoland. Dit doet de OFGV jaarlijks, in opdracht van de Provincie. (archieffoto)

Geschreven door