Almeerder chanteerde jonge meisjes met naaktfoto’s

Tegen een 22-jarige Almeerder is drieënhalf jaar gevangenisstraf geëist wegens het chanteren van zeven jonge mensen met naaktfoto’s.

Hij zou bewust kwetsbare meisjes hebben uitgezocht en speelde daarbij op gevoelens van schaamte. Gericht zocht hij meisjes die door hun islamitische achtergrond bij familie in problemen konden komen.

De Almeerder zou tussen 2018 en 2021 zeven personen in de leeftijd van 15 jaar tot 26 jaar hebben gedreigd voor hen compromitterende foto’s openbaar te maken. Met deze vorm van sextortion zou de Almeerder volgens de aangiften ruim 60 duizend euro en daarnaast ook nog sieraden en een aantal telefoons buit hebben gemaakt.

Deze kinderen schamen zich diep voor wat er hun is overkomen, zei de officier van justitie op de zitting. “Zij geven zichzelf de schuld, zijn bang dat door hun handelen de eer van hun familie is aangetast en hebben soms zichzelf maar vaak ook hun familie in grote financiële problemen gebracht”. Het ging de verdachte volgens de officier van justitie overigens niet altijd om geld. Hij verzocht vaak om geld of goud. Twee slachtoffers gaf hij de keuze: seks, of geld of naaktfoto’s, blijkt uit het dossier. Beide slachtoffers hebben uiteindelijk voor geld gekozen.

De man uit Almere werd als verdachte gezien omdat zijn naam tweemaal naar voren kwam op een bankrekening waarnaar geld was overgemaakt. Tijdens zijn detentie bleef hij contact zoeken met het laatste slachtoffer. Op die manier beïnvloedde hij haar verklaring bij de rechter-commissaris.

Naast de gevangenisstraf vorderde de officier van justitie ook een contactverbod met de slachtoffers voor de duur van vijf jaar. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Geschreven door