Crematorium Almere stapt over op elektrisch cremeren

Het crematorium in Stad is overstapt op een elektrische oven. Het gasverbruik in het bedrijf is daarmee tot nul teruggebracht.

De elektrische oven van het bedrijf aan de Kruidenweg is minder milieubelastend en energiezuiniger dan een gasgestookte oven. De vervanging is vorige maand afgerond. Er was een ingrijpende verbouwing voor nodig. Behalve de elektrische oven heeft de ovenruimte een nieuw en eigentijds uiterlijk gekregen. Door de kleuren en de inrichting heeft die ovenruimte een vriendelijkere uitstraling voor de nabestaanden die de overledene willen begeleiden naar de ovenruimte.

Het uitvaartcentrum heeft ook de audiovisuele voorzieningen verbeterd. Beeldopname is mogelijk en binnenkort ook een livestream. Nabestaanden kunnen dan kiezen om het afscheid uit te zenden via een livestream en nu al is het mogelijk een beeldopname van de uitvaart mee nemen. (archieffoto)

Geschreven door