Poging tot doodslag bij vechtpartij

Een tiener uit Diemen is dinsdagmiddag op het Forum in Stad in elkaar geslagen. In het begin van de avond kon een verdachte uit Almere worden aangehouden. Hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd.

Het slachtoffer is op zijn hoofd geslagen met een op een steekwapen gelijkend voorwerp. De verdachte kon worden aangehouden dankzij gebruik van verschillende camerabeelden. Het slachtoffer had met vrienden afgesproken de kermis op de Esplanade te bezoeken. Hij liep samen met hen naar het Forum, richting een horecazaak. Een andere groep tieners liep hier ook heen. Hier ontstond volgens de politie mogelijk een woordenwisseling en handgemeen tussen de twee groepen.

Met een ambulance is het slachtoffer naar de Spoedeisende Hulp gebracht. Toen de politie arriveerde was de verdachte al verdwenen. Twee uur later werd de Almeerder in het centrum gesignaleerd. Tijdens zijn vlucht heeft de politie een waarschuwingsschot gelost. Daarna kon hij worden aangehouden.

Geschreven door