SC Buitenboys speelt gelijk bij Fortuna en heeft nog kansen in de beker.

In Wormerveer heeft Buitenboys geen overwinning kunnen boeken op eersteklasser Fortuna. De ploeg van Mark Steur scoorde wel tweemaal maar dat deed de thuisclub ook en bleef men op 2-2 steken. De slotfase was spannend maar het bleef bij deze stand.

Snelle score.

De eerste helft was amper een paar minuten oud of Fortuna had al gescoord en was Buitenboys kennelijk nog niet bij de les.Het spel ging hierna op en neer en waren er aardige momenten waarvan het publiek van kon genieten. Uiteindelijk was Buitenboys toch in staat de gelijkmaker te produceren door Calvin van Bruggen: 0-1. Nu werd Buitenboys sterker en kreeg kansen om de voorsprong te vergroten.  Fortuna had moeite om Buitenboys via de flanken af te stoppen en kwamen er genoeg kansen voor de Almeerders maar meer dan een doelpunt van Giovanni Kasanwirjo kwam men niet.

Diverse kansen.

De 1-2 ruststand was zeker verdiend. Na de rust een sterker Fortuna dat conditioneel goed in elkaar zat en Buitenboys daar moeite mee had. Toch kregen de Almeerders de nodige kansen maar het scoren bleef uit. Fortuna kwam nu wat vaker voor het doel van Buitenboys en wist via een klutsbal alsnog de gelijkmaker te scoren: 2-2. Buitenboys bleef het proberen om de defensie van de thuisclub te verrassen maar meer dan een schot op de lat kwamen de Almeerders niet.

Trainer Mark Steur vond dat zijn ploeg te weinig had gekregen: “We hadden vaak het beste van het spel gehad en gezien de kansen hadden we ons deze middag moeten belonen maar tegen deze 1e klasser hebben we het uitstekend gedaan en gaan we komende zaterdag proberen AFC puntloos weg te sturen want we willen graag door in de beker “.