Buitenboys maakt geen fout en wint verdiend ,Collins John scoort tweemaal.

In de zaterdag derde klasse B heeft koploper Buitenboys geen fout gemaakt. De ploeg van trainer Mark Steur stuurde SCW puntloos weg en Collins John nam twee treffers voor zijn rekening.

Buitenboys kon eindelijk weer aantreden nadat twee keer een tegenstander had afgezet vanwege corona. Trainer Steur was nieuwsgierig hoe zijn ploeg  deze middag zou starten. De Almeerders begonnen overigens sterk aan de wedstrijd. Men gaf weinig ruimte weg en creëerde diverse mogelijkheden en hadden ook een veldoverwicht. 

Slordig spel

Na tien minuten was er een scoringskans maar Gianni Rellum miste deze mogelijkheid en bleef de 0-0 op het scorebord staan. De daaropvolgende aanvallen van Buitenboys waren slordig en kon SCW steeds weer in balbezit komen maar echte kansen kwamen er niet voor de ploeg uit Rijsenhout. Daarna kwam Buitenboys beter in de wedstrijd en een goede aanval over links tussen Benedict Lacroes en Jeremy Celie kwam de bal bij Collins John die beheerst afrondde: 1-0. Deze stand veranderde niet meer voor de rust.

Meer druk

De tweede helft zette de Almeerders nog meer druk op de tegenstander zodat SCW nog meer moeite had om het Buitenboys lastig te maken. Uiteindelijk kregen ze later in de wedstrijd nog wel een grote kans maar de inzet werd door doelman Rick van Dekken fraai gered. Hierna nog een paar wissels bij Buitenboys en kwamen er nog wat kansen, 

Calvin van Bruggen kwam goed door en scoorde verdiend de 2-0. Daarna is het gebroken bij SCW, en speelt Buitenboys de wedstrijd rustig uit en maakte even later Collins John zijn tweede treffer van de middag en eindigde dit duel met een 3-0 zege voor de Almeerders en blijven hiermee de trotse koploper in 3B.

Trainer Mark Steur was dan ook uiterst tevreden over zijn ploeg dat weer met veel inzet speelde en volwassen de wedstrijd tot een einde bracht.

Komende dinsdagavond aanvang 20.00 uur speelt Buitenboys op sportpark Polderkwartier de inhaalwedstrijd tegen Buitenveldert.

foto: Archieffoto.

Geschreven door