Slippertje SC Buitenboys bij VVA/Spartaan (2-2)

Het is SC Buitenboys in de zaterdag derde klasse B niet gelukt om de volle winst weg te halen bij laagvlieger VVA/Spartaan. Als koploper wilde de Almeerders ook deze middag laten zien dat men terecht bovenaan staat in hun afdeling maar in Amsterdam verspeelde men twee punten. 

Vooraf had trainer Mark Steur zijn ploeg gewaarschuwd voor onderschatting tegen de ploeg die derde van onderen staat. Buitenboys speelde een slordige 1e helft. Na een kleine 10 minuten kwam het dan ook op een 1-0 achterstand en zat men niet goed in de wedstrijd. Daarna kreeg Buitenboys wel drie aardige kansen om de 1-1 te maken, maar de VVA-doelman stond succes voor Buitenboys in de weg. Vlak voor rust werd het voor de koploper nog erger en maakte VVA ook nog de 2-0. Hierna zette Buitenboys nog even aan maar de rust ging met deze stand in. En zo ging Buitenboys voor de 2e keer in korte tijd rusten met een 2-0 achterstand.

Strafschop.

Na rust eerst een gelijkopgaand duel, later was de thuisclub even de kluts kwijt en scoorde in de 55e minuut dan ook in eigen doel 2-1. Aan de andere kant was het VVA dat een strafschop kreeg na een onhandige actie van een Buitenboys-speler. De elfmetertrap werd uiteindelijk fraai gestopt door Rick van Dekken en volgde een corner maar uit de omschakeling counterde Buitenboys knap en zette Gianni Rellum de 2-2 op het scorebord. De assistent scheidsrechter had echter hands geconstateerd en bleef de 2-1 stand gehandhaafd.

Weer penalty.

Buitenboys ging hierna weer op zoek naar de gelijkmaker. Zo’n 10 minuten voor tijd kregen de Almeerders ook een penalty. Deze werd door Collins John ook gemist toen hij de bal via de paal naast schoot. Hierna bleef het spannend en moest ook doelman Rick van Dekken nog in actie komen door in een een op een situatie redding te brengen voor Buitenboys. In de slotfase kreeg Buitenboys alsnog loon naar werken en maakte Gianni Rellum twee minuten voor tijd uit een voorzet van Calvin van Bruggen alsnog de gelijkmaker. Hierna zijn er niet echt grote kansen meer geweest voor beide ploegen. Het bleef dus bij 2-2, en liep Buitenboys averij op maar blijft nog wel ruim op kop in 3B. Ook Buitenboys trainer Mark Steur kreeg nog een rode kaart voorgeschoteld dus was het niet de lekkerste middag voor de Almeerders.

Komende wedstrijd krijgt Buitenboys bezoek van Amstelveen Heemraad.

Geschreven door