CDA en VVD stellen vragen over tariefstijging stadsverwarming

Huishoudens met stadsverwarming in Almere krijgen, zoals het er nu uitziet, in 2023 te maken met een forse tegenvaller op de energienota. Oorzaak is de koppeling van de tarieven van een warmtenet met de flink gestegen gasprijzen.

Het door het kabinet op Prinsjesdag aangekondigde prijsplafond geldt namelijk niet voor mensen die aangesloten zijn op stadsverwarming. CDA en VVD in Almere maken zich grote zorgen over de gevolgen voor Almeerse huishoudens en stellen daarom vanavond vragen hierover aan de wethouder tijdens het actualiteiten halfuurtje.

Daarom willen CDA en VVD dat het college bij het kabinet gaat bepleiten om de warmtetarieven voor 2023 te bevriezen en dat het college zich uitspreekt om een einde te maken aan de koppeling van de tarieven met de gasprijzen. Daarnaast willen CDA en VVD dat het college in gesprek gaat met Vattenfall om de consumententarieven voor volgend jaar niet te verhogen. De inwoners van Almere worden in het bijzonder getroffen door deze koppeling en zijn gebaat bij een college dat zich hard maakt voor hun belangen.

‘Almere loopt met stadsverwarming voorop in de energietransitie. Het is dan vreemd dat juist voor gebruikers van stadsverwarming nog niks geregeld is, terwijl huishoudens met een gasaansluiting een tegemoetkoming krijgen in de vorm van een prijsplafond,’ aldus Kees Sanderse van het CDA Almere.

Geschreven door