Buitenboys nog niet gewend aan tweede klasse niveau.

Tweedeklasser SC Buitenboys heeft zaterdag op eigen veld een fikse nederlaag moeten incasseren.Tegenstander BFC uit Bussum  wist voor de rust al afstand te nemen en won uiteindelijk met 4-6.

Via de flanken.

Vanaf de aftrap was het BFC dat de lakens uitdeelde, met snelle aanvallen via de flanken werd Buitenboys ver teruggedrongen. De ploeg van trainer Mark Steur kwam maar niet in hun spel en BFC profiteerde daar optimaal van.Na 6 minuten lag het eerste doelpunt al achter Buitenboys-doelman Surainy Carolus door Lars van Huisstede: 0-1. Buitenboys beet wel wat van zich af maar kon maar mondjesmaat gevaarlijk worden en bleef BFC de betere ploeg. De Bussumers lieten er dan ook geen gras over groeien en wisten binnen 25 minuten de stand op te voeren en weer was van Huisstede die tweemaal scoorde en was Leroy Oehlers verantwoordelijk voor hun vierde treffer: 0-4. Dit was ook de ruststand.

Minder speelruimte.

Na de rust zat Buitenboys wat beter in de wedstrijd en werd er korter gedekt zodat de speelruimte voor de gasten veel minder was. In minuut 58 was het Giovanni van de Zaken de voor Buitenboys scoorde en leek het tij te keren en dat gebeurde dan ook. BFC moest dan ook toe zien dat Buitenboys het roer had omgegooid. Wel scoorde Lars van Huisstede nog de 1-5 maar daarna zette Buitenboys nog eens flink aan en scoorde dan ook de 2-5 door Denzel Plettenberg en de 3-5 door Van der Zaken. Met nog vijf minuten te spelen was het Buitenboys dat nu wel heel dicht bij een puntenverdeling kwam door de 4-5 te scoren via Mitchel Martens. In de slotfase wist BFC toch nog een keer het net te vinden door Tijmen Ratsma:  4-6. Hier bleef het bij en had Buitenboys geen best debuut gemaakt in de tweede klasse.

Komende wedstrijd gaan de Almeerders op bezoek bij Benschop.