Buitenboys drukt tweede helft stempel op duel met PVCV.

Op sportpark Polderkwartier heeft SC Buitenboys haar aanhang niet teleurgesteld want de kersverse tweedeklasser won overtuigend van de ploeg uit Vleuten (4-1).

Met de rust stond de 1-1 nog op het scorebord maar in het tweede bedrijf overklaste de ploeg van Mark Steur PVCV volledig.

Gretige teams.

Vanaf het begin twee zeer gretige ploegen die snel zaken wilde doen maar PVCV was in deze fase wat balvaster dat resulteerde in wat mogelijkheden maar voor de rust niet verder kwam dan een doelpunt gescoord in de 18e minuut door Jeremy van Haarlem die met een schuiver Buitenboys-doelman Surainy Carolus kansloos liet 0-1. Later in het duel een aardige kans voor Buitenboys maar de score bleef uit. In minuut 44 was het echter wel raak voor de Almeerders, een snelle aanval over links kwam bij Giovanni Kasanwirjo die hard en laag voorgaf en een verdediger van PVCV ongelukkig zijn eigen doelman passeerde: 1-1.

Veld overwicht.

Na de rust zette Buitenboys de toon en kreeg men een behoorlijk veldoverwicht. Aanval op aanval golfde op het doel van de gasten en in de 60e minuut leverde dat de 2-1 op van Gilbert Ilaria. PVCV kwam hierna wel beter voor de dag maar de inzet van de Almeerders was deze middag doorslaggevend en leverde ook doelpunten op. Eerst was het Kasanwirjo die uit een toegekende strafschop scoorde(3-1) en in minuut 75 was het Gianni Rellum die de 4-1 liet noteren. PVCV was nu een geslagen ploeg en kon geen potten meer breken en kreeg Buitenboys nog meer kansen om de stand op te voeren maar de mogelijkheden werden slordig verwerkt en bleef het bij deze stand.

Speelminuten voor Rowdy Moorman.

Trainer Mark Steur was erg tevreden en kan met zijn team vaststellen dat men het eerste seizoen in de tweede klasse goed begonnen is. Mooi was nog dat de lang geblesseerde Rowdy Moorman weer wat minuten kon maken en hopelijk weer snel in de basis kan starten.

Geschreven door