Flevolandse windfoilers missen medaille op WK Windfoilen

De Flevolandse windfoilers hebben naast de medailles gegrepen op het WK Windfoilen. Lilian de Geus uit Almere haalde wel de kwartfinale en werd vierde. Dat was niet genoeg voor een plaats in de halve finale. Op het uiteindelijke klassement werd ze zevende.

De Geus had een scherpe start en lag op kop in de kwartfinale, gevolgd door drie Israëlische windfoilers. Downwind grepen haar tegenstanders de eerste windvlaag aan om De Geus te passeren. In deze zeer korte sprintrace kon de Nederlandse daar niet meer van herstellen en de Geus moet het doen met een vierde plaats in de kwartfinale. Marta Maggetti uit Italië ging ervandoor met de wereldkampioenstitel bij de vrouwen.

Tokio

De Almeerse maakte de hele week een sterke indruk en voerde na vier dagen zelfs het klassement aan. Daarmee maakte de drievoudig wereldkampioen op het oude RS:X board zich voor het eerst sinds Tokio 2021 weer op voor de strijd om het goud in de nieuwe discipline.

Medaille

Max Castelein uit Almere werd 29e in het algemeen klassement, maar daarmee was hij wel de beste in de leeftijdsklasse onder 21. Dat leverde hem een gouden medaille op. Twee andere Flevolandse windfoilers, Sara Wennekes en Sil Hoekstra uit Almere, behaalden de finale niet. Ook geen Flevolands eremetaal voor Kiran Badloe uit Almere, want deze meldde zich voor het begin van het WK al af vanwege een blessure.

Bron O.F.

Geschreven door