Forza Almere kansloos tegen ‘s Graveland (5-1)

Na de mooie overwinning van vorige week moest Forza Almere nu op bezoek bij ‘s Graveland met die verstande dat het een uitstekende ploeg is en makkelijk scoort.

Het team van Forza was deze middag wat aangepast op deze goede tegenstander. Al in de 2e minuut was er al een kans voor de thuisclub maar doelman Quicy Ceder van Forza stopte de inzet knap. Nog geen minuut later wist Sylvan Speelman aan de rechterkant los te komen van zijn tegenstander, sneed naar binnen en zag de vrijgekomen Yaniro Elmont voor de goal staan en deze kon de bal van dichtbij intikken: 0-1.

Knappe reddingen.

’s Graveland rechtte de rug en maakte het Forza met hun grote loopvermogen steeds lastiger. Er ontstonden enkele behoorlijke kansen, maar  Quincy Ceder was op zijn hoede en voorkwam erger. Forza kwam echter niet verder dan wat kleine plaagstoten en een schot van Ricardo de Jong wat net over ging. Helaas werd de rust niet gehaald met een voorsprong want kort voor rust wist ’s Graveland de 1-1 te maken.

Snelle achterstand.

Na de rust was het snel over voor Forza Almere. Twee snelle aanvallen over de linkerflank betekende een 3-1 achterstand. Forza bracht wat verse spelers binnen de lijnen maar de thuisclub bracht vlak hierna de 4-1 stand op het scorebord en speelde Forza uiteindelijk een verloren wedstrijd. Wel waren er wat mogelijkheden om de stand een wat dragelijke aanzicht te geven maar een vrije trap van Anfernee Mase werd over geschoten. De gastheren maakte ook nog hun vijfde treffer en leed Forza deze middag een fikse nederlaag. Komende wedstrijd tegen BVV ‘31 krijgt Forza de kans om zich te herstellen.