Gelijkspel voor Forza Almere tegen Nederhorst

Onstuimig was het op Sportpark Annapark, vooral veel wind, dus extra opletten en zo veel mogelijk over de grond spelen. Het werd uiteindelijk een doelpuntrijk duel en vielen er zes goals die wel eerlijk verdeeld werden

Nederhorst begon ook onstuimig en in de 2de minuut scoorde men al de eerst goal en in de 6de minuut was Yaniro Elmont weg aan de linkerkant en schoot goed van buiten de 16 maar de bal ging net over. Hierna ging het gelijk op en; in de 22ste minuut weer Yaniro, die Kai Wilms kon bereiken die de bal ook net over schoot. Kort daarna weer een kans voor Nederhorst; een laag schot werd door Quincy Ceder gekeerd. In de 28ste minuut speelt Sylvan Speelman zich helemaal vrij , schiet van buiten de 16, maar de bal gaat net naast de kruising. En dan gaat het na een half uur toch mis; vrije schop van Nederhorst komt voor en wordt strak ingeschoten door de brij van spelers: 0-2. In de 41ste minuut knappe vrije trap van Kai Wilms van rechts die door Bardo Vinck ingekopt wordt, maar deze zou geduwd hebben en de scheidsrechter keurt de goal af.

Onstuimig.

Waar het in de eerste helft hard waaide, ging het in de 2de helft ook nog eens heel hard regenen. Iets noteren voor het verslag ging niet meer, maar Forza kwam met nog extra motivatie uit de kleedkamer en was eigenlijk de betere ploeg met diverse snelle uitbraken met Sylvan en Yaniro. In de 67este minuut komt na een snelle aanval via Kia de bal bij Yaniro en deze schiet deze in de linker onder hoek.Nederhorst had ook wat meer overtredingen nodig om Forza tegen te houden en eigenlijk maakte een speler die net geel had gehad weer een overtreding die geel waard was, maar de verder goed fluitende scheidsrechter, De keeper schrok daar blijkbaar van, speelde de bal bij Sylvan in de voeten en hij scoorde de 3-2.

En dan doordrukken om de genadeklap te geven of afwachten. Lang hoefde we niet te twijfelen want onweer zorgde voor een onderbreking en dat leek in het voordeel van Nederhorst.a de extra break van 10 minuten, probeerde Nederhorst toch nog wat en vanuit een aanval over rechts konden ze toch nog de 3-3 binnen schieten.Wellicht terecht over de hele wedstrijd gezien, maar gezien het verloop in de 2de helft toch wel zuur.