Aandacht voor duurzaamheid tijdens Black Friday in Almere Centrum

Op vrijdag 25  november is het Black Friday. Een fenomeen dat uit de VS is overgewaaid. Daar wordt de dag na Thanksgiving traditioneel de start van de kerstperiode ingeluid met spectaculaire uitverkopen. Ook in Nederland is Black Friday inmiddels vaste prik en Almere Centrum blijft niet achter. Veel winkels blijven bovendien langer open waardoor er tot 21.00 uur koopjes en kortingen kunnen worden gescoord. Dit jaar is er extra aandacht voor duurzaamheid met tips en acties om Black Friday groener te kleuren.

Koopjesdag
Flink wat winkels in Almere Centrum hebben hun eigen bijzondere aanbiedingen en kortingen waarmee ze inspelen op deze populaire koopjesdag. Hierbij kan gedacht worden aan flink prijsvoordeel, combinatiedeals, cadeaus bij aankopen en nog veel meer. Alle acties worden verzameld op de website www.almerecentrum.nl/blackfriday en gedeeld via de social mediakanalen van Almere Centrum. Zo kunnen mensen thuis alvast bepalen van welke deals ze willen profiteren.

Swap ‘till you Drop
In de voormalige Brunawinkel aan Forum 7 wordt van 25 t/m 27 november een kledingruilbeurs ingericht. Vanaf 117 november kan bij Second Aesthetics en Moon & Roos gebruikte kleding worden ingeleverd in ruil voor een voucher. Daarmee kan op alle drie de dagen van het Black Fridayweekend een ander vintage kledingstuk worden uitgezocht bij de kledingruilbeurs op het Forum 7. Op de kledingruilbeurs kan ook rechtstreeks kleding worden ingebracht in ruil voor een ander kledingstuk. De kleding die na afloop overblijft wordt door Almere Centrum gedoneerd aan Zending over Grenzen.

Green Friday
Om samen met de bezoekers de druk op het winkelgebied en het milieu te verminderen, deelt Almere Centrum op een blog tips en groene ideeën. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat recent de modernste fietsenstalling van Nederland is geopend bij station Almere. Een bezoek met de fiets, in plaats van met de auto, wordt zo wel heel eenvoudig. Ook worden op het blog winkels in het zonnetje gezet die de meest prachtige vintage en tweedehands spullen verkopen. Voorbeelden hiervan zijn Reclaimed, Second Aesthetics, Used Products, Het Beeldverhaal en Game Mania, waar je ook tweedehands games kunt vinden. Bezoekers vinden hier ook tips voor horecagelegenheden waar speciale aandacht is voor vega(n) gerechten op het menu.

Katoenen shopper
Klantenkaarthouders kunnen de sier maken met een katoenen shopping bag met leuke afbeeldingen van hun favoriete shopbestemming Almere Centrum. Op vertoon van hun klantenkaart kunnen ze bij VVV Almere hun gratis tas komen halen.

Een volledig overzicht van alle deelnemende winkels en organisaties in Almere Centrum en hun acties staat op www.almerecentrum.nl/blackfriday 

foto: Eljee Bergwerff

[audio_player id=29283]

Geschreven door